ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

28/3/12

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ


Όλοι μας γνωρίζουμε πως τα ΜΜΕ είναι υποκινούμενα. Άλλα τελικά γνωρίζουμε πως ακριβώς λειτουργούν και είναι τα μόνα που πρωτοστατούν στην υποδούλωση των μαζών από το σύστημα; Δυστυχώς όχι. Δεν είναι μόνο η καθημερινή μας ενημέρωση «μαγειρεμένη» και «σερβιρισμένη» κατά το δοκούν. Η καπιταλιστική λερναία ύδρα, έχει πολλά κεφάλια και όλα ως φαίνεται, άπτονται της καθημερινότητας μας.
Κάθε μέρα που περνάει, ακούμε αυτά που θέλουνε να ακούμε, διασκεδάζουμε με τους τρόπους που θέλουνε να διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε με τους τρόπους που μας έχουνε υποδείξει να επικοινωνούμε, ενώ ανά πάσα στιγμή είναι σε θέση να γνωρίζουν, που βρισκόμαστε και τι κάνουμε. Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τρομολαγνεία ή υπερβολές; Τίποτα από τα τρία. Απλώς πραγματικότητα.
Οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους στόχους τους είναι απλοί κατά την σύλληψη τους, πολύπλοκοι δε, όσον αφορά το εκτελεστικό τους κομμάτι. Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα  το μακροχρόνιο, μοχθηρό σχέδιο τους, εις βάρος μας… Ξεκινώντας θα δούμε πως  κατ΄ αρχήν, κρατάνε σε πολύ χαμηλό επίπεδο την παιδεία μας.
Σε όλους μας πιστεύω έχει κάνει εντύπωση το πόσο κακογραμμένα και ανακριβή είναι τα σχολικά βιβλία. Και σαν να μην φτάνει αυτό, τα παιδιά μας για να προβιβαστούν αναγκάζονται και να παπαγαλίζουν αυτές τις αηδίες! Που είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης; Που είναι η καθοδήγηση του μαθητή από τον δάσκαλο; Η σχολική ζωή για κάθε παιδί είναι το σημαντικότερο στάδιο κοινωνικοποίησης του. Και πως κοινωνικοποιούνται  σήμερα τα παιδιά μας;
Με αδιαφορία, με ιστορική διαστρέβλωση, με πλήρη απουσία αξιών και αξιοκρατίας και λίγο παρακάτω στις μεγαλύτερες τάξεις, με ναρκωτικά!Αυτή είναι η παιδεία μας σήμερα. Και αφού λοιπόν έχουν φροντίσει να είμαστε όλοι ημιμαθείς, κατόπιν φροντίζουν για την διασκέδαση μας. Βεβαίως μέσω άθλιων προτύπων. Πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμάστε να μίλησε ένας γλωσσολόγος ή ένας ιστορικός στην τηλεόραση; Μην κουράζετε το μυαλό σας. Ήταν σίγουρα πολύ παλιά και θα μίλησε για πολύ λίγο.
Αντίθετα η τηλεόραση μας, έχει γεμίσει με μοντέλα που μαλλιοτραβιούνται, με πορνοστάρ που σχολιάζουν τα δρώμενα και με χιουμορίστες κάθε είδους και διασκεδαστές που προσπαθούν εσφαλμένα να μας περάσουν το μήνυμα, ότι ο αυτοσαρκασμός είναι αντίδραση. Ε, λοιπόν όχι συναγωνιστές. Αυτή η τεχνική του αποπροσανατολισμού της προσοχής μας, από αυτά που πραγματικά έχουν σημασία δεν πρόκειται να πετύχει! Δεν μας ενδιαφέρει τι σχολιάζει ο/η κάθε τιποτένιος/νια, δεν αναγνωρίζουμε το ποιός τσακώνεται με ποιόν, ως είδηση και βεβαίως η στιγμή που εμείς θα φθάσουμε στο σημείο να αυτοσαρκαστούμε θα είναι και η στιγμή που θα έχουμε διορθώσει αυτό που μας ενοχλεί.
Περνώντας στον επόμενο τρόπο εφαρμογής της  παντοδυναμίας των ΜΜΕ, στο υποσυνείδητο μας, συναντούμε την εικόνα. Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως κάθε φορά που ανοίγουμε την τηλεόραση, είναι σαν να υπογράφουμε ένα συμβόλαιο γεμάτο μόνο, με ψιλά γράμματα. Κάνουμε συμφωνία με τον διάβολο εν αγνοία μας. Ξεπουλώντας, όχι την ψυχή μας, αλλά το μυαλό μας. Και για να καταλάβετε τι εννοώ, θα πρότεινα να ανατρέξετε σε παλιές διαφημίσεις και να τις συγκρίνετε με τις σύγχρονες. Πως ήταν ο 28χρονος άνδρας τότε; Φορούσε κοστούμι είχε δουλεία, φίλους και γυναίκα. Πως είναι σήμερα; Φοράει φαρδιά παντελόνια, μένει με τους γονείς του γιατί δεν δουλεύει και έχει κινητό και υπολογιστή για να κάνει « τσάτ».  Έτσι μας θέλουνε, έτσι μας φτιάχνουνε. Σιγά, σιγά διαμορφώνουν τις συνειδήσεις μας, διαβρώνουν την ορθή μας κρίση με το να μας φέρονται λες και είμαστε ηλίθιοι και βεβαίως καταπατούν τον ψυχικό μας κόσμο βάση σχεδίου. Μας κάνουν να αισθανόμαστε πως εμείς φταίμε για κάθε συμφορά που αυτοί μας φορτώνουν, εξαιτίας του ότι είμαστε χαζοί ( αφού έτσι μας φέρονται, έτσι νιώθουμε) με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε και να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Γιατί όλα καταλήγουν εκεί. Στο πως θα μας κάνουν ζόμπι.
Και σε περίπτωση που γλυτώσουμε από την τηλεόραση, στον ιερό τους αγώνα υπέρ της σταδιακής λοβοτόμησης μας, από χρόνια τώρα, έχουν ρίξει κι άλλα, « φιλικά» προς εμάς μέσα.
Το κινητό μας τηλέφωνο ας πούμε. Στην αρχή ήταν ένα υπέροχο πρωτότυπο αξεσουάρ. Μετά ξαφνικά έγινε αναγκαίο για να μην πάθουμε κάτι. Κατόπιν απαραίτητο για να μας βρίσκουν  παντού έτσι ώστε να μην έχουμε ποτέ ησυχία, ενώ βεβαίως ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν πομπός της θέσης μας ανά πάσα στιγμή.
Ή ο υπολογιστής. Μαζί με το  διαδίκτυο που είναι καλό γιατί ενημερωνόμαστε και βρίσκουμε βιβλία για να διαβάσουμε ή αγοράζουμε πράγματα, ασχέτως αν ψάχνουμε φίλους μέσω φέιςμπουκ, τα παιδιά μας αποβλακώνονται με τα παιχνίδια και παρακολουθούν πορνό ή μιλάνε με ανώμαλους.
Και αυτά συναγωνιστές, δυστυχώς, είναι μόνο η αρχή.
Πρόσφατα για να πάρεις ένα κινητό, το δηλώνεις λες και είναι όπλο. Για να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που είμαστε, ποιοι είμαστε και τι λέμε. Για το καλό μας βέβαια. Μη μας συμβεί κάτι…
Για να «προστατέψουν» τα πνευματικά μας δικαιώματα στο διαδίκτυο, θα εφαρμόσουν τώρα σύντομα την ACTA.ή αλλιώς «Διεθνής συμφωνία  για την καταπολέμηση των πλαστών προϊόντων», όπου βάση αυτής, θα αποκαλύπτονται από τους πάροχους  διαδικτύου τα προσωπικά δεδομένα, όποιου θα φέρεται πως τέλεσε παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο. Και αυτό για το καλό μας είναι. Θα μας παρακολουθούν όλους, έτσι ώστε να μην πεις εσύ, αυτό που πρώτη είπα εγώ.
Kαι η λαίλαπα του συστήματος συνεχίζει. Προσεχώς έρχονται οι κάρτες πληρωμών μέσω τραπεζικού λογαριασμού απευθείας, για να μην φοβόμαστε μην μας κλέψουν τα χρήματα  και λίγο παρακάτω ίσως χρειαστεί να μας βάλουν και κάποιο τσιπάκι επάνω μας, έτσι ώστε να μην κλέψουν κι εμάς….
Αυτοί εν ολίγοις είναι μερικοί μόνο, από τους τρόπους και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν εναντίον της ορθής μας κρίσης, προκειμένου να μας μετατρέψουν σε άβουλα πιόνια στην σκακιέρα της παγκοσμιοποίησης τους.
Αλλά όλα αυτά, είναι από την δική τους πλευρά.
Υπάρχει και η δική μας. Υπάρχουμε κι εμείς. Υπάρχει και η ελπίδα. Η ελπίδα πως ότι κι αν σκαρφίζονται, δεν θα τα καταφέρουν. Και επιτρέψτε μου να δηλώσω κάτι που ίσως σας φανεί περίεργο. Την ελπίδα αυτή, δεν την βρήκα στα βιβλία. Ούτε στην φιλοσοφία. Ούτε στην ιστορία. Ούτε καν στην νομοτέλεια. Την βρήκα στο καθαρό, γεμάτο δύναμη και ορμή βλέμμα των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής! Στους αληθινούς πατριώτες μας. Σε αυτούς που ξέρω πως δεν θα σκύψουν το κεφάλι ποτέ!
Και είναι τιμή μου, να είμαι ανάμεσα σας.
Α.Μ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...