ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/6/13

Το λογότυπο "Μade in Greece" γιατί δεν κατοχυρώνεται;

Φαίνεται πια ότι η ολιγωρία των αρμοδίων να κατοχυρώσουν τον ελληνικό λογότυπο δεν είναι τυχαία. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται γιατί δεν κατέστη δυνατό σε μία νομοθετική πράξη που ήταν έτοιμη από πέρυσι τον Απρίλιο να τεθούν οι υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης, Τουρισμού και Πολιτισμού (τριϋπουργική απόφαση). Το σχετικό νομοθέτημα περιλάμβανε και σχετική αναγραφή «Ελληνικό Προϊόν» (το λεγόμενο Μade in Greece) και λογότυπο που πιθανόν να περιελάμβανε την Ελληνική Σημαία.

Οι Έλληνες παραγωγοί και μεταποιητές, το ελληνικό τουριστικό προϊόν που θα έπαιρνε προστιθέμενη αξία και εντέλει η εθνική οικονομία, μένουν εκτεθειμένοι και χωρίς κυβερνητική στήριξη.

Μετά την εκδήλωση της κρίσης, οι Έλληνες στράφηκαν στα Ελληνικά προϊόντα και απορρίπτουν τα εισαγόμενα. Οι εισαγωγές γερμανικών προϊόντων μειώθηκαν και οι γερμανικές εταιρείες είχαν μεγάλες απώλειες κερδών.

Επόμενο ήταν να αρχίσουν οι πιέσεις από πλευράς ευρωπαίων παραγωγών προς την Ελληνική κυβέρνηση για να ανακτήσουν τις απώλειες τους. Έτσι με πρόσχημα την «γραφειοκρατία» δεν κατοχυρώνεται το ελληνικό λογότυπο και οι καταναλωτές δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τα ελληνικά από τα εισαγόμενα. Ο κάθε υπουργός φροντίζει να κατηγορεί τον προκάτοχο του, αλλά ο ίδιος αποφεύγει να προχωρήσει σε κατοχύρωση του λογότυπου.
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ:

ΑΠΟ 520

π.χ. 5 || 20 ---- || ------ ||


Η Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Η επιστροφή στην ελληνική παραγωγή και η προτίμηση των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα θα αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και θα προστατέψει τις υπάρχουσες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...