ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27/12/13

Επτά επικίνδυνοι και στυγνοί αλβανοί εγκληματίες δρούσαν σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Αρτέμιδα, Γέρακα, Ανάβυσσο. Συνελήφθη μόνον ο ένας...

Παραμονές Χριστουγέννων πληροφορηθήκαμε από την κεντρική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ότι το και ελληνικό... λεγόμενο κράτος επαναφέρει τον στρατό για φύλαξη στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, υπό το κράτος της κατακραυγής των αδελφών μας Ελλήνων κατοίκων της παραμεθορίου στα σύνορα με την Αλβανία, οι οποίοι υφίστανται εθνοκάθαρση από τις εγκληματικές ανθελληνικές πεποιθήσεις και τις παραστρατιωτικές επί ελληνικού εδάφους δράσεις υπηκόων της γείτονος και υπό την πολιτική πίεση και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο τον οποίο αδιαλείπτως ασκεί ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, με συνεχείς ερωτήσεις επί του θέματος. Ο ρεαλισμός επιτάσσει το μέτρο να επεκταθεί και να καλύψει ολόκληρη την Ελλάδα, και όχι μόνο την περιοχή των συνόρων, εφόσον η εγκληματική αλλοδαπή διασπορά επί ελληνικού εδάφους είναι πυκνή και εκτεταμένη.
Ειδικότερα όσον αφορά στην Ανατολική Αττική, τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι και οι υποδομές της έχουν γονατίσει υπό τον ζυγό των βαρβάρων, πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος.

Και μπορεί μεν στα δελτία που εκδίδουν οι αρχές να αναγράφεται ότι "εξαρθρώθηκε εγκληματική συμμορία αλλοδαπών" ωστόσο, στην περίπτωση της 7μελούς σπείρας παραστρατιωτικών κακοποιών οπλισμένων με βαρύ πολεμικό οπλισμό-καλάσνικοφ, η οποία απασχολούσε τις αρχές επί δύο συναπτά έτη με επιθέσεις, ληστείες και τραυματισμούς όχι μόνον εναντίον απλών πολιτών, αλλά και εναντίον υποδομών, εναντίον αστυνομικών, εναντίον κτιρίων και τραπεζών, μόνον ο ένας έχει συλληφθεί, και συγκεκριμένα ο υπ. αρ. 1 ο 50χρονος (επ) GJINI (ον.) ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία. Ο δε υπ.αρ. 6 ασύλληπτος, φέρει μπλούζα, της οποίας η παράσταση έχει ψηφιοποιηθεί στην φωτογραφία και προκύπτει εύλογα η απορία, τι να γράφει άραγε στην μπλούζα το οποίο δεν έπρεπε να φανεί σε δημόσια θέα;
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΞΙ [6] ΕΚ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΥΠΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Αδίστακτα και θρασύτατα θεωρούνται τα μέλη μιας συμμορίας Αλβανών την "εξάρθρωση" της οποίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία. Οι εγκληματίες αυτοί που δεν υπολόγιζαν ούτε ανθρώπινες ζωές είχαν «χτυπήσει» πάρα πολλές φορές και σε περιοχές των Μεσογείων. Υπολογίζεται ότι από τις 19 εγκληματικές πράξεις τους οι οποίες έχουν εξιχνιαστεί μέχρι τώρα, οι 8 σημειώθηκαν στα Μεσόγεια και συγκεκριμένα στις περιοχές του Μαρκόπουλου, του Πόρτο Ράφτη, της Αρτέμιδας, του Γέρακα, της Ραφήνας και της Αναβύσσου. Η εξάρθρωση της εξαιρετικά επικίνδυνης αυτής συμμορίας η οποία δρούσε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2012, ξεκίνησε με την τυχαία σύλληψη ενός μέλους της το καλοκαίρι του 2013 στους Αμπελοκήπους της Αθήνας. Το πόσο οργανωμένη ήταν η συγκεκριμένη σπείρα φαίνεται και από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα μέλη της ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως Kalashnikov και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε για να σκοτώσουν οποιονδήποτε προσπαθούσε να τους εμποδίσει και κυρίως αστυνομικούς προκειμένου να ξεφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν. Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να γίνεται όλο και πιο δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων. Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας. Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Τα Μεσόγεια έδειξαν να είναι ο... αγαπημένος τόπος τέλεσης των εγκληματικών πράξεων τους αφού είχαν δράσει σε έξι συγκεκριμένες περιοχές.

Σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη

• Νυκτερινές ώρες της 20-11-2012, τρεις από τους κατηγορούμενους, παραβίασαν την πίσω πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας στο Μαρκόπουλο, σπάζοντας τον ομφαλό και εισήλθαν στο εσωτερικό του, περιμένοντας να ανοίξει το κατάστημα. Στις 8 παρά 20 το πρωί της ίδιας ημέρας, φορώντας κουκούλες full face, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν δύο από τους υπαλλήλους που μπήκαν ανυποψίαστοι στο υποκατάστημα, δένοντας τους με ταινίες και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

• Στις 8 Αυγούστου 2012, εισέβαλαν σε διαμέρισμα στο Πόρτο Ράφτη και άρπαξαν 50 ευρώ, ένα χρυσό βραχιόλι και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, το οποίο πήραν κατά την διαφυγή τους.

• Στις 21 Μαρτίου 2013 εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μαρκόπουλο και με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και άρπαξαν κοσμήματα αξίας περίπου 40.000 ευρώ.

Στην Αρτέμιδα

• Στις 3 Δεκεμβρίου 2012, προσποιούμενοι τους πελάτες, μπήκαν σε αρτοποιείο στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού άρπαξαν 490 ευρώ και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο όχημα.

• Στις 7 Ιουνίου 2013 εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο, στην Αρτέμιδα και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και άρπαξαν κοσμήματα, συνολικής αξίας περίπου 80.000 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους, πυροβόλησαν στον αέρα μια φορά, απειλώντας τους διερχόμενους οδηγούς, για να αποφύγουν τον εγκλωβισμό, λόγω αυξημένης κίνησης οχημάτων.

Σε Γέρακα, Ραφήνα και Ανάβυσσο

• Στις 5 Ιουλίου 2012, εισέβαλαν σε σπίτι στην Ανάβυσσο, και αφού ερεύνησαν τους χώρους, άρπαξαν διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

• Στις 23 Νοεμβρίου 2012 αποπειράθηκαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στο Γέρακα Αττικής, χωρίς αποτέλεσμα.

• Στις 26 Ιανουαρίου 2013, τρεις από τους κατηγορούμενους, φορώντας κουκούλες τύπου full face , εισέβαλαν σε Σούπερ Μάρκετ στην Ραφήνα, και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή Kalashnikov και πιστολιών, πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν από έξι ταμεία 9.325 ευρώ.

25 εγκληματικές πράξεις

Συνολικά τα μέλη της συμμορίας έχουν εμπλακεί σε

• Τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών,

• Μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας,

• Τρεις διαρρήξεις οικιών,

• Δέκα ληστείες σε καταστήματα,

• Έξι κλοπές αυτοκινήτων,

• Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο και

• Μία ληστεία σε ιδιώτη.

Τα αδικήματα

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

• εγκληματική οργάνωση,

• διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ' εξακολούθηση από κοινού από δύο και περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες,

• ληστεία από κοινού κατά συρροή, από υπαίτιους που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν πολεμικό τυφέκιο, τετελεσμένη και σε απόπειρα,

• απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή,

• διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας,

• παράνομη οπλοφορία,

• ψευδορκία μάρτυρα και

• οπλοχρησία.

Τα ονόματά τους

1. (επ) GJINI (ον.) ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία.

2. (επ.) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI (ον.) ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία.

3. (επ.) ELMAZAJ ή ELMAZAN (ον.) LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία.

4. (επ.) SELIMAJ (ον.) ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία.

5. (επ.) PECI (ον.) ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία.

6. (επ.) SHAKAJ (ον.) AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία.

7. (επ.) ARAPAJ (ον.) ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...