5/1/14

Θεοφάνεια 2014, Ραφήνα. Παρουσία Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικολάου, Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα ευρίσκεται στην πόλη της Ραφήνας την ημέρα των Φώτων, σε μια σημαίνουσα κίνηση, χοροστατώντας του Όρθρου και της Αρχιερατικής Ιεράς Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας Ραφήνας, ομού μετά του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου και του Επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, τελώντας στην συνέχεια στο λιμάνι τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων. Η τελετή που θα λάβει χώρα στο δεύτερο μεγάλο λιμάνι της χώρας αναμένεται, όπως πάντα άλλωστε, να είναι αντάξια της ιερότητας του γεγονότος, με το χριστεπώνυμο πλήθος της περιοχής έντονα προσανατολισμένο προς αυτήν.

Η εορταστικότητα της ημέρας οπωσδήποτε απαιτεί την παραμέριση της έκφρασης μιας δικαιολογημένης πικρίας εκ μέρους των Ελλήνων Ορθοδόξων, της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων δηλαδή, όσον αφορά ορισμένες ακατανόητες επιλογές και κατευθυντήριες γραμμές, τις οποίες έχει χαράξει η Εκκλησία της Ελλάδος... Γραμμές παραδείγματος χάριν, υπεράσπισης, προστασίας και διευκόλυνσης της παραμονής στην Ελλάδα κάθε παράνομου αλλοδαπού, με προσομοίωσή του μάλιστα με τον Χριστό, σε μια σκόπιμη παραποίηση των λόγων Του, γραμμές τις οποίες έχει χαράξει και τηρεί σταθερά ο Αρχιεπίσκοπος, μη χάνοντας ευκαιρία να μας τις υπομιμνήσκει σε κάθε εορταστική εκδήλωση του Γένους μας... Από την πλευρά μας, θα θέσουμε απλώς το εξής ερώτημα:

Θεωρεί ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ότι είναι πράγματι προς όφελος του Ελληνισμού -δεδομένης της αντιχριστιανικής συγκυρίας (σφαγιασμοί) σε όλη την Μέση Ανατολή- η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό ή οπουδήποτε αλλού επί ελληνικής επικράτειας, θέση την οποία επίσης διατηρεί σταθερά ο Αρχιεπίσκοπος, έστω και διατυπωμένη ως "ανέγερση τζαμιού ναι, υπό προϋποθέσεις";

Το πρόγραμμα του Αγιασμού των Υδάτων στην Ραφήνα, 6 Ιανουαρίου 2014, αναλυτικά:

07.30π.μ.: Έναρξη Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας Ραφήνας

09.45π.μ.: Λήξις προσέλευσης επισήμων

10.30π.μ.: Τελετή Μεγάλου Αγιασμού Υδάτων των Θεοφανείων.

11:00π.μ.: Έναρξη της λιτανείας με Ιερά Πομπή, όπου επικεφαλής θα πορεύεται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ Α’ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ακολουθούμενοι από τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της περιοχής, τις αρχές και εκπροσώπους οργανισμών, φορέων, σωματείων και συλλόγων. Η Φιλαρμονική του δήμου και μέλη από το Λύκειο των Ελληνίδων, τους Προσκόπους και το Λιμενικό Σώμα θα συνοδεύουν την πομπή.

Η πομπή θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: μέσω της Λεωφόρου Φλέμινγκ, της Κεντρικής Πλατείας Ραφήνας καταλήγοντας στην οδό Ακτής Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, όπου θα έχει εγκατασταθεί η εξέδρα ρίψης του Τιμίου Σταυρού, κατάδυσης των δυτών και τέλεσης του Αγιασμού των Υδάτων.

Άγημα του Λιμενικού Σώματος θα αποδώσει τιμές στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κατά την άφιξή του στην εξέδρα Αγιασμού των Υδάτων.

Στο πέρας της τελετής η ιερά πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας.


ΠΗΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...