ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

30/4/15

Ομιλία 23 Απριλίου 2015

Την Πέμπτη 23 Απριλίου, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής Ανατολικής Αττικής, μίλησε η Συναγωνίστρια Ευγενία Γερμενή. Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κράτησης των Συναγωνιστών και την απελευθέρωση μετά την παρέλευση 18μηνου του Αρχηγού και των βουλευτών. Το λυπηρό είναι ότι οι δύο Συναγωνιστές Φουντούλης και Καπελώνης, δεν θα απελευθερωθούν ποτέ, θα είναι όμως πάντα στην καρδιά μας και θα τους θυμόμαστε.


Το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής έφερε την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση των μνημονίων και δυστυχώς δεν φαίνεται καλυτέρευση στο μέλλον ούτε με την νέα κυβέρνηση. Οι έχοντες και κατέχοντες δεν πληρώνουν και οι πολίτες φέρουν όλα τα βάρη των φόρων και των περικοπών.

Στην συνέχεια η Συναγωνίστρια αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Είπε ότι οι δουλέμποροι χρησιμοποιούν τους ανθρώπους αυτούς για φθηνό εργατικό. Το μεταναστευτικό ξεκίνησε επί Σαμαρά με το άνοιγμα των συνόρων και δεν είναι νέο φαινόμενο. Η ανεξέλεγκτη όμως είσοδος δημιουργεί αλλοίωση του πληθυσμού και σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας.

Ελάχιστοι από τους μετανάστες είναι πραγματικά πρόσφυγες και δικαιούνται άσυλο. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές για να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής και περίθαλψη. Την ίδια ώρα που οι Έλληνες λόγω ανεργίας αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους λόγω των μεγάλων εισφορών και μένουν χωρίς περίθαλψη, οι μετανάστες - για ανθρωπιστικούς λόγους - περιθάλπονται στα νοσοκομεία χωρίς να πληρώνουν τίποτα.

Το μεταναστευτικό αποτελεί μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο, καθώς οι μεταδιδόμενες ασθένειες είναι σε έξαρση. Ασθένειες ξεχασμένες εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα επανέρχονται, όπως η φυματίωση. Ακόμα και ιώσεις μεταλλαγμένες απειλούν την υγεία των πολιτών.

Η Συναγωνίστρια φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επικείμενη δίκη της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι σύντομα θα καταρρεύσουν όλες οι κατηγορίες. Σημασία έχει να διατηρούμε το ηθικό υψηλό και να μην σταματούμε να αγωνιζόμαστε.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...