ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24/4/15

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ με Τσίπρα στην επέτειο του Μνημονίου;


Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ με Τσίπρα στην επέτειο του Μνημονίου;

Πολύς λόγος έγινε από τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια για το πόσο «εποικοδομητική» και σε πόσο «καλό κλίμα» έγινε η συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα στην επέτειο του Μνημονίου.  Στην προσπάθειά μας να αναψηλαφήσουμε το ομολογουμένως θολό τοπίο γύρω από μία συνάντηση, της οποίας το περιεχόμενο κρατήθηκε μυστικό, θα επικαλεστούμε τις διαρροές από πηγές προσκείμενες στην συγκυβέρνηση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις κυβερνητικές πηγές ο Τσίπρας κατάφερε να αποσπάσει συμφωνία για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο θα είναι 1,2% - 1,5%. Αντιστοίχως υπήρξε συμφωνία στο να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ υπήρξε και θετική δήλωση της Καγκελαρίου και αρχιτοκογλύφου, η οποία περιελάμβανε την απαγόρευση διαρροών και πολλών δηλώσεων.
Αν κάποιος ήταν τελείως αφελής θα πίστευε τον σχολιασμό των κυβερνητικών πηγών, ότι αποτελεί ανακούφιση η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και ίσως αυτό να πυροδοτούσε περαιτέρω σχολιασμό για «ανακούφιση από την λιτότητα» και άλλα τέτοια φαιδρά, που από το πρωί διαβάζουμε στις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες που πρόσκεινται στον Σύριζα και τους Ανέλ.

Πάει, όμως, ο καιρός που ο λαός έτρωγε το «κουτόχορτο» που του σερβίρει η διεθνής πλουτοκρατία. Ας δούμε ένα – ένα τα σημεία που υποτίθεται ότι «κέρδισε» ο Τσίπρας.
Πρωτογενές πλεόνασμα: Στις 9 Φεβρουαρίου του 2015, δηλαδή δυόμιση μήνες πριν, γράφαμε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι προσφέρουν στον Τσίπρα δώρο για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή ένα μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,49%. Όταν το γράφαμε αυτό δεν υπήρχε καν η σωρεία των δημοσιευμάτων για ανάγκη στήριξης της συγκυβέρνησης διά τον φόβο της Χρυσής Αυγής. Το συγκεκριμένο «κέρδος», καταρχάς δεν είναι κέρδος Τσίπρα, αλλά Χρυσής Αυγής και δεύτερον είναι παλιό για συνεχίζουν ακόμα οι πανηγυρισμοί επί αυτού, αφού περιλαμβανόταν στο πακέτο Γιουνκέρ του Φεβρουαρίου.
Ιδιωτικοποιήσεις: Στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο Σύριζα διατράνωνε το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων. Τις ίδιες θέσεις συνέχισε ακόμα και μέχρι πρόσφατα να εκφράζει μία πτέρυγά του. Το γεγονός ότι στην συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ αναφέρεται ρητά η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, σημαίνει ότι το εν λόγω σημείο είναι στην πραγματικότητα μία νίκη της Μέρκελ επί του Τσίπρα και όχι το αντίθετο, όπως διαφημίζεται από τους παπαγάλους της ροζοψεκασμένης δημοσιογραφίας.
Δήλωση Μέρκελ για συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας: Η Μέρκελ είπε ότι θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να μην «ξεμείνει» η Ελλάδα από ρευστό. Αυτό που παρουσιάστηκε ως επιτυχία αποτελεί μία ξεκάθαρη επιτάχυνση των διαδικασιών για την σύναψη του νέου Μνημονίου, ώστε να συνεχίσει να ζει η χώρα μας σιδηροδέσμια στα δανεικά των διεθνών τοκογλύφων.
Απαγόρευση διαρροών: Αυτό ήταν μια πραγματική νίκη του Τσίπρα, μόνο που δεν αφορά καθόλου τους Έλληνες. Είναι ένα κέρδος καθαρά κομματικό, αφού συμφωνήθηκε να αφεθεί το επικοινωνιακό πεδίο ανοιχτό στους ανθρώπους του Σύριζα, ώστε να προσπαθήσουν να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό Λαό. Συμφωνήθηκε η Μέρκελ να μην αποκαλύπτει τους επαχθείς όρους που υπογράφουν οι συριζαίοι, αλλά να τους αφήνει να το «παίζουν» «επαναστάτες» στο εσωτερικό την ίδια ώρα που στο εξωτερικό θα κάνουν γονυκλισίες, θα υπογράφουν μνημόνια και θα κάνουν τεμενάδες στην διεθνή τοκογλυφία. Το κακό, βέβαια, είναι ότι ενώ μπορούν να κατευθύνουν τα δελτία ειδήσεων, δεν μπορούν να κρύψουν την κατάσταση από τους Έλληνες, που εν τέλει θα κληθούν να πληρώσουν αυτά που υπογράφονται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...