ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

28/4/15

Αλέξης Τσίπρας: Τελείωσαν οι εκλογές, τα κεφάλια μέσα - Παραμένει κανονικά ο ΕΝΦΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ


Δεν θα αναφερθούμε στην προεκλογική δέσμευση του Σύριζα να «σκίσει» το μνημόνιο, με ένα νόμο και ένα άρθρο. Κάτι τέτοιο, πλέον, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Άλλωστε παρόμοια προεκλογική δέσμευση είχε γίνει και για τον ΕΝΦΙΑ, που αποτελούσε το σημείο μάχης μεταξύ ΝΔ και Σύριζα.Πολλές μάλιστα ήταν οι φορές που οι συριζαίοι, πρωτοστατούντος του Τσίπρα, καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Όταν βγήκαν κυβέρνηση η αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ μετετράπη σε «πατριωτικό καθήκον» και εν τέλει από ό,τι φαίνεται οι Έλληνες θα πράττουν το «πατριωτικό καθήκον» τους για πολύ καιρό ακόμα.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ο Τσίπρας συνέδεσε την μετατροπή του ΕΝΦΙΑ σε έναν ισοδύναμο φόρο (ΦΜΑΠ) με την επίτευξη των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και φαίνεται ξεκάθαρα και στο βίντεο, αν τελικά επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,4%, τότε θα προχωρήσει στην αλλαγή του ΕΝΦΙΑ, αλλιώς θα πρέπει οι Έλληνες να υποστούν και άλλο τον συγκεκριμένο φόρο.

Βεβαίως, αυτό μας θυμίζει εντόνως τις μνημονιακές κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, που μονίμως έλεγαν ότι θέλουν να ελαφρύνουν την φορολόγηση και ότι θα το κάνουν άμα επιτευχθούν οι «στόχοι». Και τα χρόνια πέρναγαν και οι Έλληνες περίμεναν και οι φόροι αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονταν. Αυτό ακριβώς θα γίνει και με την περίπτωση Σύριζα, όχι μόνο στον ΕΝΦΙΑ, αλλά και γενικότερα, αφού το νέο μνημόνιο έρχεται ακάθεκτο.Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου: "Ο Τσίπρας ομολόγησε πως δεν θα διαγράψει το επαχθές χρέος, δεν θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και θα συνεχίσει την καταστροφική πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...