ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/5/15

Ομιλία Πέμπτη 30 Απριλίου

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, μίλησε η Συναγωνίστρια Μαρία Τσιορλίνη για την Εθνικιστική Πρωτομαγιά.

Στην ομιλία της τόνισε ότι η  Χρυσή Αυγή είναι η φωνή του αγρότη, του εργάτη, του άνεργου που προσπαθεί να επιβιώσει. Η Πρωτομαγιά έχει διπλή σημασία, εκτός από γιορτή της φύσης, που είναι άρρηκτα δεμένη όλη η πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας, είναι και γιορτή των εργαζομένων και καθιερώθηκε 1η φορά από τον Ιωάννη Μεταξά.

Ο Εθνικός Κυβερνήτης θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος την 1η Μαΐου 1938. Κάλεσε σύσσωμο τον εργατοϋπαλληλικό κόσμο Αθηνών και Πειραιά, να γιορτάσει την Πρωτομαγιά. Ίδρυσε το ΙΚΑ, καθιέρωσε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ίδρυσε την Εργατική Εστία, καθιέρωσε διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, καθιέρωσε την 8ωρη ημερήσια εργασία, απαγόρευσε την παιδική εργασία, ίδρυσε κρατικούς παιδικούς σταθμούς, καθιέρωσε την πληρωμή υπερωριών, καθιέρωσε την άδεια μετ΄αποδοχών.

Χρόνια μετά, όλα τα παραπάνω έχουν χαθεί! Αιματηρά και αντιλαϊκά μέτρα γκρέμισαν ότι είχε κτίσει ο Ιωάννης Μεταξάς. Κυβερνήσεις και ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι πατριωτικό καθήκον μας να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και το μνημόνιο είναι χρέος μας και πρέπει να το αποπληρώσουμε.

Με αριστερή κυβέρνηση ο κόσμος πίστευε ότι θα ανασάνει, όμως βλέπουμε να σφιχταγκαλιάζουν κι αυτοί το μεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να αποδομούν πλήρως την Ελληνική εργατιά. Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά θα σπεύσουν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη να διαδηλώσουν για το δίκιο του εργάτη. Έναν εργάτη χωρίς δουλειά, χωρίς πατρίδα, χωρίς ταυτότητα. Το δίκιο του εργάτη που διαφυλάττει το δίκιο του μεγάλου κεφαλαίου που δήθεν πολεμούν.
Φθηνά εργατικά χέρια, φθηνό εργατικό δυναμικό. Ο δικός τους εργάτης καταφθάνει λαθραία κατά χιλιάδες, σε μια χώρα που αδυνατεί να τρέφει τα παιδιά της, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Απέναντι σε όλους αυτούς στέκει η Χρυσή Αυγή. Διεκδικεί το δίκιο του εργάτη, του υπαλλήλου, του αγρότη, διεκδικεί την κατάργηση των μνημονίων και ζητά τον επαναπροσδιορισμό της οικονομίας μας. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...