ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/5/15

«Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τους λαθρομετανάστες»


«Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τους λαθρομετανάστες»

Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, μόνο ένας στους εφτά Έλληνες άνεργους παίρνει το επίδομα ανεργίας, με τους υπόλοιπους δικαιούχους να είναι κατά τεκμήριο αλλοδαποί. Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται σε 1.061.221 και απ’ αυτούς λαμβάνουν επίδομα μόλις οι 153.602, με τους Έλληνες πολίτες που παίρνουν την συγκεκριμένη επιδότηση να μην ξεπερνούν τους 20.000. Ελάχιστοι Έλληνες θα επωφεληθούν τελικά από την έκτακτη βοήθεια, που προβλέπεται στον νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού τα κριτήρια που ορίσθηκαν, αποκλείουν τους περισσότερους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους.
Αντιθέτως, όπως συνέβη και με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης της ανεκδιήγητης κυβέρνησης Σαμαρά, οι μόνοι που ουσιαστικά θα εξασφαλίσουν επιδότηση ενοικίου και σίτισης και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, θα είναι οι αλλοδαποί και οι Ρομά. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία τους απασχολείται στην λεγόμενη «μαύρη εργασία», με αποτέλεσμα όταν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, τα εισοδήματα που δηλώνουν, να είναι σχεδόν μηδαμινά. Πράγματι, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι λογιστές, οι οποίοι και συνέταξαν τις σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις προς το ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.), εννέα στους δέκα δικαιούχους είναι μετανάστες ή ανήκουν στην «ευπαθή» ομάδα των αθίγγανων, αρκετοί εκ των οποίων προέρχονται από όμορες Βαλκανικές χώρες.

Αλλά και οι πληροφορίες που έρχονται από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, δείχνουν ότι από τις περίπου 35.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, το 93% αφορούσαν ανιθαγενείς ή Ρομά, που πληρούσαν τα «φωτογραφικά» κριτήρια. Υπάλληλοι του ΥΠ.Ο. αλλά και των ΚΕΠ διαπίστωσαν ότι τετραμελείς οικογένειες αλλοδαπών δήλωναν εισοδήματα από μισθούς κι άλλες υπηρεσίες που δεν ξεπερνούσαν ετησίως τα 3.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα που αντιστοιχούν σε 250 ευρώ κάθε μήνα, μπορούσαν να πληρώνουν το ενοίκιό τους, την διατροφή τους και φυσικά να στέλνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στις πατρίδες τους. Αν είναι δυνατόν!
Για να λέμε όλη την αλήθεια, οι πρώτοι που θα ενταχθούν στο νόμο θα είναι Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στα κατά τόπους Δημοτολόγια, κάτι που δεν ισχύει για το σύνολο των αλλοδαπών. Επειδή, όμως, αυτοί που πληρούν τις εισοδηματικές - περιουσιακές προϋποθέσεις που προβλέπονται στην κοινή υπουργική απόφαση και ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, ανέρχονται σε λίγες εκατοντάδες, οι «ευεργετημένοι» θα είναι και πάλι αλλογενείς. Αυτοί θα μοιρασθούν το σύνολο των 200 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού φαίνονται περίπου ως επαίτες, αποκρύπτοντας και την ακίνητη περιουσία ή τις καταθέσεις που διαθέτουν στις χώρες καταγωγής τους.
Έτσι, με τα χρήματα του αγρίως φορολογούμενου Έλληνα και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρόκειται να εκταμιευθούν για τον σκοπό αυτό, τουλάχιστον 40.000 (λαθρο)μετανάστες θα έχουν τζάμπα ρεύμα, σχεδόν όλο το ενοίκιο (αν είναι οικογένεια) πληρωμένο και κάρτα για αγορές προϊόντων από γνωστά σούπερ μάρκετ, αξίας έως 220 ευρώ τον μήνα. Είναι μετά οι αλλοδαποί να μην προτιμούν την χώρα μας για εποικισμό, αφού σε λίγο θα παίρνουν επιχορήγηση μέχρι και για την αγορά σολάριουμ, γιατί ο «καυτός» αθηναϊκός ήλιος στις πλατείες όπου λιάζονται, μπορεί να τους προκαλέσει δερματικά καρκινώματα.
Στο παραπέντε, πάντως, αποφεύχθηκε πρόταση να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «δωρεάν όλα» και οι νεοαφιχθέντες μουσουλμάνοι από τα βάθη της Ανατολίας, που δηλώνουν «πολιτικοί πρόσφυγες». Γι’ αυτούς, η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, εκτός από την διανομή... αντιηλιακών, σχεδιάζει την διάθεση για την στέγασή τους και την ικανοποίηση των καθημερινών αναγκών τους, 500 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εκταμιευθεί από το ΕΣΠΑ. Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, την ώρα που η ανεργία στα Ελληνικά νοικοκυριά έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Στους τριτοκοσμικούς εποικιστές, αλλά και στους Βαλκάνιους γείτονές μας, που χρόνια τώρα νέμονται τα κοινωνικά επιδόματα και τις παροχές που προσφέρει το Ελληνικό Κράτος στα χαμηλότερα εισοδήματα, θα κατευθυνθούν πάνω από 8 δισ. ευρώ σε σύνολο 26 δισ. που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ. Με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανακούφιση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, θα διατεθεί πακτωλός χρημάτων για την δημιουργία υποδομών που αφορούν τους παλιούς και νέους εισερχόμενους στον Ελλαδικό χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων, δρομολογούνται με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης των «παράτυπων» μεταναστών, δηλαδή των εισβολέων, με παράλληλη ικανοποίηση των βασικών βιοτικών αναγκών τους, π.χ. όπως είναι η στέγαση, η σίτιση.
Παράλληλα, εξετάζεται η κατασκευή νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών που θα απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδιά των ανιθαγενών. Την ίδια ώρα, σε κατάρρευση οδηγείται η ιδιωτική οικονομία της χώρας, έπειτα από την στάση πληρωμών στα έργα υποδομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Έτσι, νομοτελειακά οδηγούμαστε στην διάλυση σχεδόν όλων των εργοταξίων, που θα έχει ως συνέπεια νέο γύρο χιλιάδων απολύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο. Όπως αναφέρουν μικρομεσαίοι εργολήπτες δημοσίων έργων, τους τελευταίους μήνες όλα τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης έργων πέφτουν έξω λόγω έλλειψης πόρων, οι απαλλοτριώσεις έχουν σταματήσει εντελώς, οι αρχαιολογικές εργασίες είναι «παγωμένες» και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει παύσει να χορηγεί εγκρίσεις για νέα έργα. Ειδικά τα έργα που αφορούν τα δίκτυα κοινής ωφελείας δεν προχωρούν, θυμίζοντας την κατάσταση που υπήρχε το 2010.
Μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών που εκφράζει ουσιαστικά τους μικροεργολάβους, αναφέρει στο "ΕΜΠΡΟΣ" ότι εδώ και τρεις μήνες δεν έγιναν πληρωμές ύψους 290 εκατ. ευρώ για 75 έργα υποδομών. Όταν διαμαρτυρήθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, αυτό τους απάντησε ότι εκτελεί εντολή για στάση πληρωμών που έχει δοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Παράλληλα, στις Ελληνικές καλένδες έχει παραπεμφθεί ο υλικοτεχνολογικός εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης. Δεν είναι τυχαίο, ότι για να εξοικονομηθούν κονδύλια που θα διατεθούν στις υποστηρικτικές δομές φιλοξενίας των αλλοδαπών, έχουν «κολλήσει» όλα τα προγράμματα, τα οποία αφορούν την καλύτερη επικοινωνία του πολίτη με το κράτος.
Το χειρότερο είναι ότι έχει σταματήσει το σχέδιο για την χρηματοδότηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που περιλαμβάνει πολιτικές οι οποίες θα ενίσχυαν την επιχειρηματικότητα. Αποτέλεσμα ήταν, τους τελευταίους μήνες να ενταθεί το φαινόμενο του «brain drain», δηλαδή της φυγής των μορφωμένων νέων της χώρας μας στο εξωτερικό, προς αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών προοπτικών. Φαίνεται πως για την «αριστερή» κυβέρνηση, οι Έλληνες δεν έχουν προτεραιότητα στην απασχόληση, ούτε καν αυτοί που έχουν πέσει «θύματα» της οικονομικής κρίσης. Γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται πως στο νέο ΕΣΠΑ, βασικός πυλώνας είναι η υλοποίηση έργων που δεν θα αποφέρουν οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά την δυνατότητα εξασφάλισης υποστηρικτικών δομών για τους λαθρομετανάστες.
Πράγματι, αντί να δοθεί ο πρώτος λόγος στους κλάδους αιχμής, όπως ο τουρισμός, η μεταποίηση, η αγροκτηνοτροφία και η καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τους γηγενείς, σχεδόν το 1/3 των κοινοτικών επιχορηγήσεων θα κατευθυνθούν σε πολίτες άλλων χωρών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...