ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20/10/15

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: Δείτε τι έλεγαν Τσίπρας και Καμμένος για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών που ξεκίνησαν επισήμως - 3 ΒΙΝΤΕΟ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ: Δείτε τι έλεγαν Τσίπρας και Καμμένος για τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών που ξεκίνησαν επισήμως - 3 ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε, όπως ήδη είπαμε, το ΦΕΚ με το οποίο εγκαινιάζεται επισήμως η έναρξη των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μέσω του οποίου τα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος κώδικας η καθυστέρηση στην πληρωμή δόσης των δανείων που ξεπερνά τις 30 ημέρες, αρκεί για την τράπεζα να στείλει την πρώτη ειδοποίηση και να καλέσει τον δανειολήπτη να προσέλθει εντός 15 ημερών για να ρυθμίσει το δάνειο του.
Συγκεκριμένα προβλέπεται πως:
Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις των δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερών. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Με αυτή την αναθεώρηση πλέον δίνεται παράταση ενός εξαμήνου σε υπερήμερους οφειλέτες για να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και συνεργασίας με την τράπεζα, αλλά μειώνονται και οι ημέρες καθυστέρησης και έτσι από 45 ημέρες που ήταν πλέον μετατρέπονται σε 30 ημέρες.
Ο χρόνος που έχει να αντιδράσει ο δανειολήπτης είναι 15 ημέρες και μετά από αυτή την προθεσμία τότε ανοίγει το παράθυρο για τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Ας δούμε τι έλεγαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πριν από λίγο καιρό:
Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θέτοντας αυτό το ζήτημα ως την πιο σημαντική «κόκκινη γραμμή» του Σύριζα.

Σαφές φαινόταν και το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015: «Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. Θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ρύθμιση κόκκινων δανείων και οφειλών προς την εφορία με δόσεις ανάλογες του εισοδήματος. Τέλος σε κατασχέσεις και ποινικές διώξεις σε όσους εντάσσονται σε ρύθμιση ή έχουν μηδενικό εισόδημα».

Τον Ιούλιο του 2015 ο πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωνε ότι δεν θα φορολογηθούν οι αγρότες και δεν θα κινδυνεύσει το σπίτι κανενός Έλληνα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...