ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

23/10/15

Αρχηγός ΓΕΣ: “Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις στολές των Στρατιωτών μας”... ενώ σκορπάνε εκατομμύρια για τους λαθρομετανάστες!

Αρχηγός ΓΕΣ: “Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις στολές των Στρατιωτών μας”... ενώ σκορπάνε εκατομμύρια για τους λαθρομετανάστες!
Είναι γνωστό ότι λόγω της μνημονιακής πολιτικής, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν περιέλθει σε δύσκολη (επιεικώς) κατάσταση. Οι προϋπολογισμοί πλέον έχουν στη κυριολεξία αποδεκατιστεί και με δυσκολία και χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών η κατάσταση δεν έχει εκτροχιαστεί προς τα παρόν.
Κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανώτερα και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι κινδυνεύει η ασφάλεια της Ελλάδος. Αν λάβει κάποιος υπόψη του το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, με τα διαλαμβανόμενα στη γειτονιά μας τίποτα καλό δεν προμηνύεται.

Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή, όταν βγαίνουν από τα πλέον επίσημα χείλη όπως είναι ο Αρχηγός Στρατού. Σε συνάντηση με τους στρατιωτικούς συντάκτες που είχε ανέφερε επί λέξη τα εξής τα οποία παρατίθενται και αυτούσια .
«Έχουμε κάνει μελέτη στην οποία φαίνεται ότι ο Στρατός χρειάζεται 600 εκατ. Ευρώ ετησίως ως αποκλειστικά λειτουργικά του έξοδα για τη συντήρηση των μέσων του. Σήμερα, με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, ο προϋπολογισμός του 2015 για τον Στρατό Ξηράς φτάνει μόλις τα 210 εκ. Ευρώ. Η ψαλίδα είναι τεράστια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει ή έστω να προσεγγιστεί κατά δύναμη.» τόνισε εμφαντικώς ο Αρχηγός, για να προσθέσει: «Αν με ρωτήσετε ευλόγως «καλά Αρχηγέ και πως δουλεύει ο στρατός ως σήμερα, η απάντηση είναι «απλή»: Δουλεύουμε γιατί χρησιμοποιούμε τα αποθέματα και γιατί ο κόσμος μας, με το φιλότιμο και το μεράκι του, έχει σηκώσει τα μανίκια του και κάνει θαύματα».
Να προσθέσουμε επίσης ότι για να μπορέσει ο Στρατός να ντύσει τους νεοσύλλεκτους χρησιμοποιεί ρουχισμό από τα πολεμικά αποθέματα και σαν μοναδική λύση φαντάζει η αύξηση της θητείας ώστε οι ίδιοι να χρησιμοποιούν τα ίδια ρούχα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των δεξιών και αριστερών διακυβερνήσεων επί σαράντα σχεδόν χρόνια, που με τις μίζες και τις ρεμούλες στα εξοπλιστικά διέλυσαν στη κυριολεξία ένα αξιόμαχο Στράτευμα, όπως το είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Κοντά στην πλήρης αδιαφορία και απαξίωση έχουμε σήμερα και φαιδρά φαινόμενα της χρήσης των πτητικών μέσων ως ταξί ώστε οι υπουργοί να μετακινούνται από το σπίτι τους στο υπουργείο. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...