14/2/16

Έτοιμοι για πόλεμο οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη: Βαρύς οπλισμός και πάνω από 200.000 σφαίρες στην κατοχή τους


Έτοιμοι για πόλεμο οι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη: Βαρύς οπλισμός και πάνω από 200.000 σφαίρες στην κατοχή τους

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την σύλληψη τζιχαντιστών στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι είχαν στις αποσκευές τους χατζάρες και προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία.
Σήμερα, το όλο δρώμενο «αναβαθμίστηκε», αφού δύο υποθέσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κίνδυνο που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες από τους τζιχαντιστές που φέρνει στην Ελλάδα η πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» του Σύριζα και της ΝΔ.
Όπως, λοιπόν, μεταδίδει η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα alexpoli.gr, στην πρώτη υπόθεση μπλέκονται δύο άνδρες και ένα τροχόσπιτο. Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για δύο Ιρακινούς, 22 και 28 ετών. Μέσα στο τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες, τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.
Στην δεύτερη υπόθεση έχουμε τον εντοπισμό ενός ακόμη ιρακινού στο τελωνείο των Κήπων, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία, έχοντας στο αυτοκίνητό του 200.000 σφαίρες, δεκάδες όπλα, ανάμεσά τους και 7 Walter και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος οι δύο Βρετανοί πολίτες, ηλικίας 35 και 36 ετών συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά-κατοχή και αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών.
Βρετανικής υπηκοότητας είναι και ο τρίτος Ιρακινός που συνελήφθη χθες τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων, στην υπόθεση με τα οχήματα φορτωμένα με όπλα, σφαίρες και άλλο στρατιωτικό οπλισμό.

Συγκεκριμένα στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκαν εντός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, εντός τροχόσπιτου, επιμελώς συσκευασμένα 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα 12 έφεραν κλείστρα σε άλλη συσκευασία. Επίσης 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών, 12.500 φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν περίπου 400 δολάρια ΗΠΑ, 2.000 λίρες Τουρκίας, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά. Ο δεύτερος συλληφθείς έφερε περίπου 900 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης προχώρησε στη σύλληψη, σήμερα το πρωί, και τρίτου Ιρακινού επίσης βρετανικής υπηκοότητας στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων.
Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στο ρυμουλκούμενο του αυτοκινήτου του 40χρονου. Ειδικότερα βρέθηκαν τέσσερα αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια διαμετρήματος περίπου 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης ενώ στην υπόθεση έχει εμπλακεί η αντιτρομοκρατική.

Αναλυτικά: Στην έρευνα, βρέθηκαν κρύπτες μέσα στο τροχόσπιτο, στις οποίες εντοπίστηκαν:
α) δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,
β) είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),
γ)  δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).
Επίσης, οι δύο συλληφθέντες είχαν πάνω τους μετρητά- ευρώ, δολάρια, λίρες Τουρκίες και δηνάρια Ιράκ- και επτά κινητά τηλέφωνα.
Από τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης που ειδοποιήθηκε προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου, επίσης Βρετανούς ιρακινής καταγωγής, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε στην περιοχή Τελωνείου Κήπων, σε ΙΧ με ρυμουλκούμενο όχημα. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε:
α) Τέσσερα (04) αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος  5,5 χιλιοστών (5,5mm),
β) Περίπου διακόσιες χιλιάδες (200.000) φυσίγγια διαμετρήματος  22 χιλιοστών (22mm),
γ) Οκτώ (08) διόπτρες σκόπευσης.
Ακολουθούν φωτογραφίες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...