14/2/16

Χημικά και ξύλο από την κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ στους κατοίκους της Κω που διαδήλωναν ενάντια στο κέντρο λαθρομεταναστών - 9χρονο παιδί στο νοσοκομείο

Επεισόδια και χρήση καπνογόνων προς του πολίτες. Όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες επιχείρησαν να φτάσουν ειρηνικά στην πύλη του στρατοπέδου 1348 στο Πυλί.

Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, παρουσία γυναικών και παιδιών.
Με τον Εθνικό Ύμνο απάντησαν οι κάτοικοι 
Να σημειωθεί ότι οι πολίτες διαπραγματεύονταν με τα ΜΑΤ, να τους αφήσουν να ολοκληρώσουν την πορεία τους μέχρι την πύλη, κάτι που δεν επετράπη και προκάλεσε ένταση, όταν γυναίκες επιχείρησαν να φτάσουν στην πύλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Την ίδια ώρα το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα. Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Πυλί της Κω με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών κατά των εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει, μάλιστα, το kosnews24.gr λόγω των χημικών ένα παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε κοντά στον χώρο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του hot spot οι εργασίες για το οποίο συνεχίζονται. Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης στην είσοδο του στρατοπέδου  βρίσκονταν παρατεταγμένοι 50 άνδρες των ΜΑΤ.


Σύμφωνα με το vimatisko.gr προηγήθηκαν διαβουλεύσεις με την αστυνομία να επιτρέπει μόνο σε 20 πολίτες να περάσουν προς τον χώρο όπου κατασκευάζεται το hotspot και τους πολίτες να ζητούν να περάσουν όλοι οι διαδηλωτές. Η συμμετοχή στη διαμαρτυρία είναι μεγάλη ενώ την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το επίμαχο θέμα.


Περισσότερα βίντεο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...