26/2/16

Ρατσισμός κατά των Ελλήνων: Σχολεία μόνο για λαθρομετανάστες έστησαν οι ΜΚΟ!


Ρατσισμός κατά των Ελλήνων: Σχολεία μόνο για λαθρομετανάστες έστησαν οι ΜΚΟ!

Μια είδηση που πέρασε στα “ψιλά” των εφημερίδων, η οποία όμως ενδέχεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον, εάν από πίσω της υπάρχει ένα κουβάρι που ξετυλιγόμενο πιθανότατα να βγάλει “λαβράκι”. Στην “Καθημερινή” υπό τον τίτλο “Καταγγελία για σχολεία μεταναστών” και υπότιτλο “Για άθλιες συνθήκες κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ”, δημοσιεύθηκε η εξής είδηση:
“Τη λειτουργία τεσσάρων ξένων ιδιωτικών σχολείων, στα οποία φοιτούν παιδιά μεταναστών σε άθλιες συνθήκες, κατήγγειλε η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ. “Τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε παλιά οικήματα που δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου (εκτός από ένα που στον τίτλο αναφέρει ότι αποτελεί εκπαιδευτήριο της Φιλιππινέζικης Κοινότητας), ενώ στο ένα από αυτά υπήρχε security. Κανένα δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, κανένα από τα κτίρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει έγκριση χρήσης σχολικού κτιρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί, με ποια προσόντα, με ποιες αποδοχές και πώς προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εργαζομένων. Είναι άγνωστο, επίσης, ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων, αν καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία, αν υπάρχει ασφαλιστική/φορολογική ενημερότητα” ανέφερε η ΟΙΕΛΕ”.
Τα ερωτήματα είναι σαφή όσο και απλά:
α) Τι είδους “ιδιωτικά σχολεία” είναι αυτά χωρίς άδεια λειτουργίας και δίχως έγκριση χρήσης σχολικού κτιρίου;
β) Από πού πληρώνονται όσοι “διδάσκουν” σ' αυτά;
γ) Τί γίνεται με τις οικονομικές δομές αυτών των “σχολείων”;
δ) Αν τυχόν κινδυνέψει η υγεία κάποιων παιδιών ή εργαζομένων από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης θα φταίει ο “ρατσισμός” ή εκείνοι που έχουν κάνει τον “αντιρατσισμό” επάγγελμα;
ε) Στην όλη ιστορία κρύβονται μήπως και κάποιες ΜΚΟ; Και αν ναι, μήπως “παντελονιάζουν” κρατικά χρήματα για να ζουν σε άθλιες συνθήκες τα παιδιά αυτών των μεταναστών που προς τα έξω παρουσιάζουν ως “ταξικά αδέρφια”, αλλά στην πραγματικότητα τους εκμεταλλεύονται και τους συμπεριφέρονται σαν απόβλητους;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα γεννιούνται ύστερα από την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος για να δούμε τελικά αν κάποιοι υποτιθέμενοι “αντιρατσιστές” πιστεύουν στα όσα λένε ή απλώς είναι μόνο λαμόγια και υποκριτές, τα οποία αντιλαμβάνονται την “αλληλεγγύη στους μετανάστες” ως παραγωγή μηχανής χρηματών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...