ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/2/16

Αυτοψία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο λαθρομεταναστών που ετοιμάζουν στην Θεσσαλονίκη: Ανάστατοι οι κάτοικοι Διαβατών - Ωραιοκάστρου


Αυτοψία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο λαθρομεταναστών που ετοιμάζουν στην Θεσσαλονίκη: Ανάστατοι οι κάτοικοι Διαβατών - Ωραιοκάστρου

Κλιμάκιο συναγωνιστών παρουσία των βουλευτών του Κινήματος Γρέγου Αντώνη και Χατζησάββα Χρήστου επισκέφτηκαν, το πρώην πια, Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετατροπή του σε Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Παρά το γεγονός ότι οι συναγωνιστές βουλευτές δήλωσαν την ιδιότητά τους, δεν τους επετράπη η είσοδος και αντ’ αυτού ήρθε επί τόπου μια ομάδα ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, που επέβλεπαν τις εργασίες, προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όπως μας πληροφόρησαν δεν απαιτείται οικοδομική άδεια αφού οι εργασίες γίνονται σε χώρο που διατηρεί την ιδιότητα του στρατοπέδου και η παραχώρηση γίνεται μόνο κατά χρήση, ενώ θα εγκατασταθούν προκάτ κτήρια και σκηνές.
Στο χώρο θα στεγαστούν όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, μέχρι να διαπιστωθεί ποιοι πληρούν τα κριτήρια για να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και κάποιες Μ.Κ.Ο. Το στρατόπεδο θα φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία και ο Ελληνικός Στρατός θα αναλάβει τη σίτιση αυτών που θα μένουν εκεί για όσο διάστημα απαιτηθεί.
Σε παρατήρηση των συναγωνιστών τι θα γίνει με την εκκλησία του στρατοπέδου, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των «φιλοξενουμένων» θα είναι μουσουλμάνοι, ο επικεφαλής αξιωματικός δήλωσε ότι θα ανακαινιστεί και θα γίνει «λειτουργική», χωρίς φυσικά να εξηγήσει ποια ακριβώς «λειτουργία» θα επιτελούν.

Οι βουλευτές του Κινήματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το όλο εγχείρημα και τις ανησυχίες των κατοίκων για αύξηση της εγκληματικότητας, αφού σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται τα Διαβατά και το Ωραιόκαστρο, ενώ ξεκαθάρισαν ότι θα παρακολουθούν το θέμα από κοντά. Να σημειωθεί ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τις ίδιες ανησυχίες, ζητώντας την άμεση ενίσχυσή της με προσωπικό.
Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είναι αναστατωμένοι και αναμένεται με ενδιαφέρον η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δέλτα.
Ακολουθούν φωτογραφίες: 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...