ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21/3/16

Εγκαθιστούν επιπλέον 5.000 λαθρομετανάστες στο Ελληνικό - Νέα Ειδομένη στα Νότια προάστια της ΑττικήςΑν η κυβέρνηση πραγματοποιήσει το σχέδιο μεταφοράς επιπλέον 5.000 λαθρομετανάστες στο Ελληνικό τότε ο πληθυσμός θα ανέλθει σε 10.000 άτομα περίπου
Κι ενώ οι τρεις παραλιακοί δήμοι, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου περιμένουν από την κυβέρνηση να τηρήσει το σύμφωνο που υπεγράφη ανάμεσα στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και στο ΤΑΙΠΕΔ για να εκκενωθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού λαθρομετανάστες στο τέλος Μαρτίου.
Κι ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νοτίου Τομέα πριν από λίγες μέρες δήλωνε ότι, η αίθουσα αναχωρήσεων στο Ελληνικό πρέπει να εκκενωθεί, γιατί αποτελεί υγειονομική βόμβα, όχι μόνο δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια πρόθεση, αλλά το σενάριο μάλλον εξελίσσεται με το χειρότερο τρόπο για τα νότια προάστια. Η κυβέρνηση όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δείχνει σαν να μην έχει πρόθεση να τηρήσει τα όσα υπέγραψε ο υπουργός της, αλλά σαν να έχει κατά νου άλλα σχέδια για το Ελληνικό.
Νωρίς το απόγευμα οι δήμαρχοι πληροφορήθηκαν ότι με εντολή του υφυπουργού Βίτσα, οι άνδρες της αεροπορικής βάσης Ελληνικού (ΣΕΠΑ) πήραν εντολή να ετοιμάσουν τα τρία τολ που βρίσκονται στο Ελληνικό, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλες 5.000 λαθρομετανάστες και να βρίσκονται σε επιφυλακή για τη μεταφορά.
Παρενθετικά θα πούμε πως, τα τρία αυτά τολ είχε προβλεφθεί να φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες πριν από κάποιους μήνες, αλλά τελικά, αυτή η ιδέα εγκαταλήφθηκε μετά από τις αντιδράσεις τα τρία αυτά τολ βρίσκονται κοντά στον οικιστικό ιστό της πόλης.
Παρ' όλα αυτά νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργασίες στα τολ συνεχίζονται, πως δεν υπάρχει ακυρωτικό του σχεδίου αυτού από την κυβέρνηση, απλά ενδεχομένως η μεταφορά να γίνει τις επόμενες μέρες. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως, πριν από λίγες εβδομάδες, ο Γιάννης Μουζάλας διαβεβαίωνε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι, δεν πρόκειται να εγκατασταθούν κι άλλοι στο γήπεδο του baseball στο Ελληνικό, την ίδια στιγμή που άντρες του στρατού έστηναν ήδη σκηνές.
Μένει λοιπόν να δούμε κατά πόσο θα τηρηθεί ο λόγος που δόθηκε ότι δηλαδή, έχει εγκαταλειφθεί το σχέδιο να φέρουν κι άλλες 5.000 λαθρομετανάστες στο Ελληνικό και να δούμε αν τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης για το πρώην αεροδρόμιο είναι να το καταστήσει Ειδομένη των νοτίων προαστίων ή όχι.
Με πληροφορίες από το vimaonline.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...