3/4/16

Το ΕΛΑΜ τίμησε στην Πάφο τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ που παραμένουν πιστοί στην Ενωτική Ιδέα - Φωτορεπορτάζ


Το ΕΛΑΜ τίμησε στην Πάφο τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ που παραμένουν πιστοί στην Ενωτική Ιδέα - Φωτορεπορτάζ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τα πολιτικά γραφεία της Επαρχιακής Οργάνωσης Πάφου του ΕΛΑΜ ήταν κατάμεστα με δεκάδες συναγωνιστές την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 όπου έδωσαν την βροντερή τους παρουσία αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που παραμένουν μέχρι σήμερα πιστοί στον όρκο τους και στο όραμα της Ένωσης, χωρίς να εξαγοραστούν.
Τον λόγο πρώτος πήρε ο συναγωνιστής Κώστας Κώστα ο οποίος ανέγνωσε τον όρκο της ΕΟΚΑ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους αγωνιστές. Επόμενος ομιλητής ο συναγωνιστής Δημήτρης Αντωνίου από το Μέτωπο Νεολαίας ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ.
Ακολούθως χαιρετισμό απεύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Πάφου Μάριος Βασιλείου τονίζοντας την σημασία του αγώνα της ΕΟΚΑ, που αποτελεί φάρος και οδηγός για το Ε.ΛΑ.Μ. Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής Πάφου Μιχαλάκης Μιχαήλ τόνισε πως έστω και ένας ΕΛΑΜίτης να μείνει ζωντανός η φλόγα της ΕΟΚΑ θα καίει άσβεστη.
Εν συνεχεία η υποψήφια βουλευτής Πάφου Άννα Παπαντωνίου τόνισε πως η 1η Απριλίου είναι μέρα μνήμης και τιμής για όλους αυτούς που πέθαναν για μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική.
Ακολούθως ο Επαρχιακός Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ για την παρουσία τους, τονίζοντας πως αυτοί μας δίνουν θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα που αυτοί άρχισαν για μια Κύπρο ισχυρή, Ελληνική.
Η Επαρχιακή Οργάνωση Πάφου σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και περηφάνειας απένειμε τιμητική πλακέτα στους αιώνιους αγωνιστές της ενωτική ιδέας: Αντρέα Μουστάκα, Χαράλαμπο Παπακλεοβούλου, Παύλο Νικήτα, Σάββα Κουρσάρο (συναγωνιστής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Λυσό), Σάββα Χριστοφή (συναγωνιστής του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στη Λυσό), Ιωάννη Ιωάννου – Καραολής, Αντρέα Πάτσαλο και Γαβριήλ Γαβριήλ.
Οι αγωνιστές με τη σειρά τους παρότρυναν τα μέλη του ΕΛΑΜ και κυρίως την νεολαία να συνεχίσουν ακμαίοι τον δύσκολο δρόμο που επέλεξαν, της τιμής, της ελευθερίας και της περηφάνειας με στόχο την πολυπόθητη Ένωση με την Ελλάδα.
eoka article  article bf88e
(Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Παύλος Νικήτα δίπλα από τον Αρχηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή)
kosmos 1 4d384
kosmos 2 6a2ca
anna 54c40
marios 0b738
mixalakis 8442b
kosmos 3 52d98
plaketa 6c706
karaolis 60ca6
agwnistis 1 3a197
agwnistis 2 78a5c
agwnistis 3 6b46b
agwnistis 4 da034
agwnistis 5 446ae
agwnistis 6 29639
agwnistes 24ff5
ΕΛΑΜ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...