ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/4/16

Ποιοι είναι τελικά οι επίγονοι των δοσιλόγων;


Ποιοι είναι τελικά οι επίγονοι των δοσιλόγων;

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή για την διαφθορά στην Δικαιοσύνη δεν παρέλειψε να απαντήσει και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Δένδια, ο οποίος είχε αναρωτηθεί τι θα γιορτάσει σήμερα η Χρυσή Αυγή, την επέτειο της 6ης Απριλίου 1941.


Παραθέτουμε το εν λόγω απόσπασμα από την ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής:
"Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, πριν αναφερθώ στο αντικείμενο της σημερινής ομιλίας, θέλω να δώσω μια απάντηση στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας που πριν από λίγες ημέρες είπε ότι είμαστε οι πολιτικοί επίγονοι της Κυβερνήσεως των δωσίλογων. Να του θυμίσω ότι ήταν μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας όταν Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Γεώργιος Ράλλης. 
Και είναι αυτή η μοναδική περίπτωση Πρωθυπουργού χώρας στην Ευρώπη, όπου ο γιος του κατοχικού Πρωθυπουργού έγινε Πρωθυπουργός. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έτυχε να είναι απλά γιος του κατοχικού Πρωθυπουργού. Ο Γεώργιος Ράλλης -για όσους δεν το ξέρουν- ήταν και ο συνήγορος υπερασπίσεως στη δίκη των δωσίλογων του πατρός του, Ιωάννη Ράλλη, μαζί με τον έγκριτο νομικό τότε, μακαρίτη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για να λέμε κάποια ονόματα και να μιλούμε περί δωσίλογων.
Να μιλήσουμε και για κάποιον Βουλευτή του Κιλκίς –επειδή αναφέρθηκε σε αυτούς που αποχώρησαν μαζί με τα γερμανικά στρατεύματα- ο οποίος αποχώρησε κι αυτός μαζί και μετά έγινε Βουλευτής της ΕΡΕ. Όπως Βουλευτής της ΕΡΕ ήταν και ο Υπουργός Ασφαλείας του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, Κωνσταντίνος Μανιαδάκης.
Ας μην μας μιλάνε, λοιπόν, οι νεοδημοκράτες περί δωσίλογων, διότι γνωρίζουμε και πρόσωπα και πράγματα.
Και στο κάτω-κάτω της γραφής, η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή το 2012. Ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατία ότι είναι οι πολιτικοί επίγονοι των κατοχικών κυβερνήσεων. Τι ψήφιζαν μέχρι τότε; Μήπως ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία;"

Ο κατοχικός πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης με αξιωματικούς του γερμανικού στρατού κατοχής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...