10/11/16

Έλληνες Γιατροί: Θερίζουν οι ασθένειες στους καταυλισμούς λαθρομεταναστώνΈνα ακόμη χαρακτηριστικό των άθλιων συνθηκών υγιεινής στα κέντρα κράτησης παρανόμων μεταναστών είναι η εμφάνιση, με μορφή επιδημίας, πλείστων μεταδοτικών ασθενειών, όπως η ψώρα ή η ανεμοβλογιά. Και αν αυτές οι ασθένειες δεν αποτελούν ευθεία απειλή για την ανθρώπινη ζωή, εντούτοις η διάδοσή τους είναι εύκολη και αποτελεί άλλη μια απόδειξη της κρατικής αδιαφορίας για την δημόσια ασφάλεια.
Πιο συγκεκριμένα, στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξαν κρούσματα ύποπτα για ψώρα σε περισσότερα από 16 κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, ενώ επιδημιολόγοι αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν στους χώρους κράτησης πάνω από 30 νέα περιστατικά. Παράλληλα, περίπου στα ίδια υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και τα περιστατικά ανεμοβλογιάς, ενδεικτικό των μέτρων υγιεινής που τηρούνται στις συγκεκριμένες δομές.
Εν ολίγοις, ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στις ιδεοληψίες και τις εμμονές του, συνεχίζει την αδιέξοδη πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της συσσώρευσης λαθρομεταναστών σε κέντρα κράτησης, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι συντείνει στην δημιουργία μια υγειονομικής βόμβας για τους Έλληνες πολίτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...