10/11/16

Χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία: Ένας αστυνομικός τραυματίας - Κρύφτηκαν στα Εξάρχεια οι δράστες! Φωτογραφίες, Βίντεο


Χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία: Ένας αστυνομικός τραυματίας - Κρύφτηκαν στα Εξάρχεια οι δράστες! Φωτογραφίες, Βίντεο

Τις πρώτες πρωινές ώρες μοτοσικλέτα με άγνωστους επιβαίνοντες πέρασε μπροστά από την γαλλική πρεσβεία, που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή, και εκτοξεύτηκε χειροβομβίδα αμυντικού τύπου εναντίον των αστυνομικών. Η χειροβομβίδα εξερράγη στα 3-4 μέτρα απόσταση από τους φρουρούς της πρεσβείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί είς εξ αυτών στο πόδι από τα θραύσματα και να μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Όπως σημειώνεται από την ειδησεογραφία, οι δράστες διέφυγαν προς τα Εξάρχεια και λίγο μετά την επίθεση εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη μία μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους, που εξετάζεται αν είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες και η οποία μεταφέρθηκε με γερανό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.
Όπως σημειώνεται από τις αρχές, η επίθεση πιθανότατα έγινε στον πιο «εύκολο» στόχο, εν όψει της επισκέψεως Ομπάμα στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι δράστες διέφυγαν προς τα Εξάρχεια φανερώνει τον χώρο, στον οποίο αισθάνονται ασφαλείς, άρα πιθανότατα ανήκουν στις γνωστές ομάδες της παρακρατικής αριστεράς. Όπως και πάλι σημειώνουν οι αρχές, το ανησυχητικό είναι ότι δεν τους ένοιαζε αν θα αφήσουν θύματα πίσω τους, αφού αν ο αστυνομικός είχε εντελώς ανοιχτή και όχι μισάνοιχτη την πόρτα του θωρακισμένου κουβούκλιου ενδεχομένως θα είχε υποστεί πολύ χειρότερους τραυματισμούς, όπως και τυχόν διερχόμενος, γιατί μπορεί να ήταν σχετικά άδειοι οι δρόμοι, αλλά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες περνούσαν από το σημείο την στιγμή της έκρηξης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...